Fabut

Fabut ova konfabulaariin muodoltaan vaihtelevia sessiota (esitelmiä, presentaatiota, demoja, työpajoja, jne). Jos haluta vetää fabun Konfabulaarissa lisää aihe ja lyhyt kuvaus alla olevaan listaan.

  1. Koodaamisesta .
    1. Miksi opetella: Mitä kaikkea voi tehdä aloittelijan ohjelmointitaidoilla? Skriptaamalla superesankariksi (?)
    2. Mitä kieliä yms välineitä kannattaa katsella (useita lyhyitä esittelyitä? Apustakaa aiheita!)
    3. Miten niitä voi nopeasti oppia? Moocit? Pitäiskö yliopiston järjestää enemmän opetusta? (tktl:llä joku?)
    4. Maailma on täynnä helposti käsiteltävää tietoa: XML ja sen ohjelmallinen käsittely (Timo Harmo)
  2. Troikalearning.org esittäytyy. Troika on HY:n jatko-opiskelijoiden kehittämä verkkoalusta, jolla voi järjestää vertaisoppimistapahtumia. Haluatko oppia käyttämään Atlas.TI:tä? Vieressäsi istuva henkilö osaa ehkä opettaa! www.troikalearning.org (Salla-M Laaksonen, Petro Poutanen, Olli Parviainen, Timo Tiuraniemi)) - Salla paikalla vain ihan aamusta
  3. Kokemuksia viestinnän opetuswikistä: Viestinnän oppiaineessa avattiin vuonna 2012 confluence-wiki opetuksen intranetiksi. Wikiin on koottu tietovarantoja ja vinkkejä siitä, miten viestinnän oppiaineessa opettaminen sujuu mallikkaasti ja mutkattomasti. Suunnatonta päivitysryntäystä odotellaan yhä... (smile) (Salla-M Laaksonen, Minttu Tikka) - Salla paikalla vain ihan aamusta
  4. Connecting People. Fabussa makustellaan ei-inhimillisten toimijoiden osuutta ja valtaa tieto- ja viestintätekniikkaan nojaavissa opiskelun ja opetuksen järjestelyissä. Luvassa ainakin esimerkkejä Minerva Torin 1. toimintavuoden varrelta. Asiantuntijavieraana teknologiakoordinaattori Mikko I. Halonen. (Mikael Kivelä)
  5. Scratch-ohjelmoinnin perusteet: ideoita alakoulun (ja miksei muillekin) opettajille (Janne Cederberg)

  6. The meta-level of online learning. The explosion of high-quality learning resources, such as MOOCs from top universities, is only the first phase in the online learning revolution. As the quantity of information goes up and prices go down, search costs and quality signaling become huge problems: only one part of the equation has currently been solved. The next 3 Billion people are about to connect to the internet, and gain access to all human knowledge. Is there a viable way to bridge the quality gap for autodidacts, facilitate discovery of learning paths and solve the quality signaling problem? (Daniel Jyllikoski)
  7. Opettajana sosiaalisessa mediassa (materiaali): Kokemuksia ja hyviä käytäntöjä. Kuinka hyödyntää tehokkaasti sosiaalista mediaa viestinnässä ja verkostoitumisessa? Kokemuksia Wikipedian, Githubin, Facebookin, Twitterin ja Redditin käytöstä. (Vesa Linja-aho

Aikataulu

Kello

 

9:00

Aamukahvit ja päivän startti

9:30

Fabuja I

10:30

Fabuja II

11:30

Lounas

12:30Open space ja ad. hoc fabuja

15:00

Yhteenvetokeskustelu

16:00

Jatkot

 

Fabukartta

Klo

Aula

K 222.1

K 222.2

K 227

9.30

Connecting People

Kokemuksia viestinnän opetuswikistä

The meta-level of online learning

 

10.30

 

Troikalearning.org esittäytyy

Opettajana sosiaalisessa mediassa

Koodaamisesta

  • No labels

12 Comments

  1. Sijoitin jo Sarin Fabun koska hän ei pääse aamupäivällä. Jos muillakin vetäjillä on esteitä tai vahvoja preferenssejä Fabunsa aikataulun suhteen niin lisätkää vaikka kuvaustekstin perään!

  2. Unknown User (msilenti@helsinki.fi)

    Mikä on tuon mainitun Sarin fabun aihe?

    1. Helsingin yliopiston MOOC-strategia, mutta se on peruttu.

  3. Tämän hetkisen tiedon mukaan kaikki Fabut mahtunevat aamupäivään, mutta jos niitä tulisi yhteensä 9 kappaletta sijoitamme viimeiset kolme iltapäivän aluksi. 

  4. Pitäkää fabuja vielä iltapäivällä, että me avoimelaisetkin ehtisimme mukaan ; - )

     

    1. Kyllä Birgitta Kivinen, ehditte hyvin mukaan. Nuo etukäteen ilmoitetut fabut on nyt kaikki aamupäivällä, ja iltapäivän ohjelma luodaan porukalla heti lounaan jälkeen "open space"- menetelmällä.  Eli iltapäivän voi halutessaan ymmärtää koostuvan joukosta ad hoc- fabuja. Toivottavasti tämä selvensi? 

  5. Moi! Mun huominen aikataulu on tosiaan kaottiinen ja joudun lähtemään jo klo 11 kohti seuraavaa paikkaa, joten opetuswiki-fabu jää valitettavasti vähän lyhyeksi - mutta ehkä fabulaiset voivat jäädä vielä paikalle miettimään miten opetuswikiä käyttää (smile)

    1. Moi Salla-M Laaksonen, olisiko kannaltasi parempi jos tuo Viestinnän opetuswiki olisikin heti aamusta ja Troikalearning sitten sen perään? Eli kumpaa fabua preferoit itse?

      1. Mulle ei oikeastaan ole niin väliä, periaatteessa tietysti siirto olisi sikäli ok, että opetuswikistä voi olla porukalla enemmän keskusteltavaa kuin Troikasta, joka voi hoitua esittelylläkin. Muita troikalaisia ei valitettavasti pääse paikalle.

        1. Ok, vaihdoin ne nyt päittäin. Ja voisiko tuon Troikalearning-session miettii laajemmin vertaisoppimisena, niin silloin se voitaisiin viedä loppuun vertaisvoimin... 

          1. Joo, toki, ja voi laittaa ihan otsikkoon. Troikalearning.org esittäytyy ja keskustelua vertaisoppimisesta osana yliopisto-opetusta tms. - en saanutkaan näköjään editoitua tuota Fabukarttaa.

  6. Unknown User (vanskam1@aalto.fi)

    Harmillisesti joudun valitsemaan omat työt konfabulaarin sijaan tänä vuonna (ei ollut mahdollista nyt perua ilmoittautumistaan tuossa ilmoittautumiset-listassa, kuten aiemmin). Toivotan hyviä fabuja kaikille!