Kartoitetaanpa yhdessä ripeästi pelottomin ottein ja vaikka Jackson Pollockin muistoa kunnioittaen, mitä kaikkea digitalisaation piiriin oikeastaan on liitetty tai voisi olla vielä syytä liittää. Toteutus voisi olla pikemminkin kollektiivinen Flinga-sessio (+ muita kanavia) kuin pidempi ja oman fyysisen tilan haltuunsa ottava fabu. Tässä muutamia mahdollisia 'roiskeita'

 

  • Kuinka paljon on kyse kirjaimellisesti sormin ja varpain tekemisestä, diskreeteillä luvuilla operoimisesta tai jostakin epämääräisestä tietokoneistetusta? (kts. https://en.wiktionary.org/wiki/digital)
  • Muistuuko nykyhetken digitalisaatiopuheessa, että jo kolme vuosikymmentä sitten digitaaliseksi muuntamisen esitettiin olevan jotakin samankaltaista kuin nuottikirjoitus, ohjeet toteuttaa tallennettu asia uudelleen mahdollisimman samankaltaisena. (http://www.ideologic.org/files/turner.pdf)
  • Missä määrin keskustellaan digitaalisuuden huikeasta standardoivasta vaikutuksesta? Kun asiat esitetään lukuina (tai vektoreina tai ties minä muuna), niin miten näppärää niitä onkaan käsitellä! Näppäryyden mahdollistava 'tarpeettoman' informaation hävittäminen aiheuttanee omat ongelmansa, ainakin kunnes toisin todistetaan. (web.cs.ucdavis.edu/~rogaway/classes/188/materials/postman.pdf)
  • No labels