Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Tervetuloa Aspektiwikiin.

Aspekti ry perustettiin 1968 (hyväksyttiin yhdistysrekisteriin 1969) Helsingin yliopiston Yleisen kielitieteen laitoksen opiskelijoiden omaksi ainejärjestöksi.
Nykyisin Aspekti edustaa yleisen kielitieteen ja kieliteknologian (ent. tietokonelingvistiikka) opiskelijoita Nykykielten laitoksella.

Jäsenyys on joskus määritelty seuraavasti:

[Jäseniksi kelpaavat] Kaikki, jotka tietävät tai ovat tietävinään tai haluavat tietää tai kuvittelevat tietävänsä jotain kielitieteestä, kaikki, jotka osaavat jotain luonnollista tai luonnotonta kieltä, kaikki, jotka osaavat paistaa porsaan- tai naudankieltä, ja muuten vaan mukavat ihmiset. Muut ainoastaan laitoksen esimiehen poikkeusluvalla.

(Vaihtoehtoisen käsityksen asiasta voi lukea Aspektin säännöistä.)

Ainejärjestön tilat(ja pieni kirjasto) sijaitsevat Uudella ylioppilastalolla humanistiklusterissa. Järjestön postiosoite on

Aspekti ry / Nykykielten laitos
PL 24 (Unioninkatu 40)
00014 Helsingin yliopisto


Toiminta

Aspekti järjestää kaikenlaista toimintaa. Aktiiveja ja hallitusta saa lähestyä ideoilla, kaikki toivottu pyritään järjestämään.
Toiminnasta saa tietoa liittymällä postituslistalle as-pekti@ling.helsinki.fi ja/tai IRC-kanavalle #aspekti (IRCnet).

Esimerkkejä toiminnasta:

  • Perjantaisin järjestetään perjantaikahvit Nykykielten laitoksen kolmannen kerroksen käytävän kahvihuoneessa.
  • Aspektilla on tapana mennä sekä kevät- että kesäretkelle. Kevätretki on suuntautunut perinteisesti Tervasaareen ja kesäretki Pihlajasaareen.
  • Aspekti järjestää bileitä. Todistusaineistoa näkyy galleriasivulla. Juhlissa on tarjolla seuraa, ruokaa, juomaa, musiikkia ja tanssia (sikäli kun on halukkaita tanssijoita) sekä mm. sokkomaistajaisia.
  • Aspekti julkaisee epäsäännöllisin väliajoin Lux Linguae-lehteä.
  • Järjestön hallituksen kokoukset pidetään tavallisesti klusterilla tai laitoksen kahvihuoneessa, ja niihin ovat lämpimästi tervetulleita kaikki aspektilaiset ja muut kiinnostuneet. Hallituksen kokouksia on parisen kertaa lukukaudessa. Virallisia yhdistyksen kokouksia on vuosittain kaksi: kevät- ja syyskokous. Kokouksista ilmoitetaan Aspektin sähköpostilistalla, IRC-kanavalla ja Aspektin ilmoitustaululla sekä täällä wikissä. Tervetuloa kertomaan mielipiteesi.

Lisää esimerkkejä löydät vuosien 2011 ja 2010 toimintakalentereista ja Mennyt toiminta-osiosta.
Tulevaa toimintaa voi suunnitella irkissä, sähköpostilistalla tai täällä wikissä.


Tulevaa toimintaa

Jos keksit jotain yhteistä toimintaa, lisää ihmeessä se tähän!

Maaliskuu:

Huhtikuu:

Toukokuu:

Kesäkuu:

Heinäkuu:

Syyskuu:

Lokakuu:

Marraskuu:

Joulukuu:


  • No labels