Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Tervetuloa miettimään ja tapailemaan yliopistokontekstissa tapahtuvan lukemisen ja siihen liittyvien tekojen nykytilaa huokoisessa ja joustavassa hengessä.

Paikka: Oppimiskeskus Minerva, Siltavuorenpenger 5 A (tilat K108, 244 ja 325)

Aika: perjantai 11.5. klo 9.30 - 12.00

klo 9.30 - 10.00

yhteinen aloitus tilassa K108. Mikael Kivelä johdattelee tilaisuuden tarkoitukseen ja toimintaan.

klo 10.00 - 11.00

rinnakkaissessiot tiloissa K108, 244 ja 325

klo 11.10 - 12.00

yhteinen keskusteleva lopetus tilassa K108

klo 12.10 - 13.00

vapaaehtoinen, vapaamuotoinen ja omakustanteinen lounas esim. Pianossa

Rinnakkaissessiot

 • Jere Majava vetää session työnimeltään "Dokumenttien verkosta virtojen webbiin ja takasin: lukeminen webistä ja sen apuvälineet".
 • Oskari Niitamo vetää session työnimellä "Henkilökohtaiset mobiilit tietoympäristöt verkossa: Kokemuksia Twitteristä ja ReadItLaterista ja Evernotesta". Session tavoitteena on on jakaa omia kokemuksia ja hyväksi koettuja käyttötapoja osanottajien kesken. 

Lopullinen järjestäytyminen sessioihin tapahtuu tilaisuuden aloituksessa. Yksi tila on varattu ad hoc -sessioita varten.

Etäosallistuminen

Etäosallistuminen Adobe Connectin välityksellä on teknisesti mahdollista, kunhan siitä sovitaan viimeistään keskiviikkona 9.5. Jos haluat osallistua etänä, ota yhteyttä Mikael Kivelään (Mikael dot Kivela at helsinki dot fi , 050-3175085). Oman agenttinsa paikalle lähettävät voivat toki käyttää kaikkia muitakin käytössään olevia etäyhteysvälineitä joihin HUPnet ja käyttösäännöt antavat mahdollisuudet.

Ilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautuminen ei ole välttämätöntä, mutta käytännön järjestelyiden ja sessioiden vetäjien kannalta olisi mukavaa, jos kertoisitte jotakin omista kiinnostuksen kohteistanne aihepiiriin liittyen kommentoimalla tätä sivua sivun alalaidassa olevalla Add Comment -toiminnolla.

Labels
 • None
 1. 2012-04-20

  Rinnakkaissessioden funktio on minulle epäselvä. Kun on kolme tilaa niin on kai kolme sessiotakin? Mikaelilla joku yleissessio jossa aihetta ei rajattu? Mutta jos lisää sessioita kaivataan, niin olisko joku "lukemisen työkalujen/tapojen opetuksen järjestäminen (tvt-opetus/kirjastot/seminaarien osana"? Tai ehkä se tulee myöhemmin kun ensin kartoitetaan millaisia asioita on opettavana.

  (mikä muuten on termi sille että jotain asioita opetellaan muiden ohessa, kuten tietokone/haku/kielitaitoja substanssikursseilla?)

  1. 2012-04-20

   Jonkinlaista embedded learningia?

   1. 2012-04-20

    Embeddediä minäkin hain, mutta hakutulokset ei vastannut ihan sitä mitä oli mielessäni. Minusta se oli joskus lähes hype-asia, nyt ei tunnu löytyvän paljoakaan verkosta. Kääntyisi kai sulautetuksi (ei "sulautuva"). Integroitu oppiminen on kai jotain samansuuntaista.

 2. 2012-04-23

  Tarjouduin vetämään Evernote-sessiota, mutta tematiikkaa voisin laajentaa myös henkilökohtaiseen oppimimisverkostoon (PLE/PLN), sisältöjen kuratointiin ja sitten tiedon taltiointiin ja varastointiin (case: Evernote). 

  Mitä luulet Jere, ei kai mene liikaa sinun tontillesi? 

  1. 2012-04-23

   Tokkopa menee, en esim. käytä tahi käsittele Evernotea. Ja jos menee niin ei se mitään, rinnakkain kai näistä vedetäänkin.

   1. 2012-05-02

    Mun teema kehittyy se voisi olla kapulakielisen mukava seuraavanlainen: 'PLE, PLN ja PKM - Henkilökohtaiset mobiilit tietotyöympäristöt'

 3. 2012-04-29

  Näyttää erinomaiselta linkkilistalta aiheestamme: http://learningcommons.sfu.ca/strategies/learning-studying/reading

 4. 2012-04-29

 5. 2012-04-30

  Onko Kindle-käyttäjiä tulossa paikalle? Mä haluaisin keskustella, miten ihmiset ovat ratkoneet ongelmia Kindlen, omien annotointiensa ja sivunumerodatan kanssa.

  Lisäksi: Jos lähtisi konvertoimaan Kindle-kirjojansa (onko se edes laillista?), mihin formaattiin kannattaisi siirtyä? Tämä on sinänsä relevantti kysymys, että jos on hirveä kasa annotointeja ja alleviivauksia pultattuna siihen formaattiin, siitä ei ihan helposti siirrytäkään pois.

  Jos kiinnustusta aiheeseen on, mä voin alustaa aiheesta, mutta mulla on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. =)

 6. 2012-05-02

  Kiintoisa uusi kotimainen avoimien sähkökirjojen julkaisulafka, http://www.pulp-republic.fi/

  Ilmoittauduin tuonne järjestelmän koekäyttäjäksi.