• Matematiikan opiskelijaryhmä Matrix ry
  • Helsingin yliopiston matematiikan opiskelijoiden ainejärjestö
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Matematiikan opiskelijaryhmä Matrix ry

Matematiikan opiskelijaryhmä Matrix ry on Helsingin yliopiston matematiikan opiskelijoiden ainejärjestö. Järjestämme jäsenillemme sekä virkistys- ja vapaa-ajantoimintaa että matematiikan opiskeluun liittyvää toimintaa. Toimimme myös aineemme opiskelijoiden edunvalvojana yliopistolla. 

Tervetuloa!

Tervetuloa opiskelemaan matematiikan ja tilastotieteen laitokselle! Matrix on kaikkien matematiikan opiskelijoiden, siis myös sinun, ainejärjestö. Järjestämme syksyllä uusille opiskelijoille eli fukseille runsaasti toimintaa aina urheilusta ja excuista bileisiin, joten syksyllä ei varmasti tule tylsää.

Tietoa fuksitapahtumistamme saat näiltä sivuilta, etenkin fuksisivultamme, sinulle lähetetystä Matrixin punaisesta fuksiläystäkkeestä ja syksyllä tuutoriltasi, joka on vanhempi fuksien auttamiseen perehdytetty opiskelija. Fuksioppaastamme löydät paljon opiskeluun liittyvää tietoa sekä apua, ja voithan aina liittyä IRC-kanavallemme #matrix-ry IRCnetissä.

Ajankohtaisinta tietoa tulevista tapahtumista saat liittymällä Matrixin sähköpostilistalle. Katso myös kalenterimme.

 

Ajankohtaista
Matrixilla on ihka ensimmäinen pääyhteistyökumppani, Solinor Oy!

Yhteistyösopimus Solinorin kanssa antaa Matrixille mahdollisuuden tutustua työelämään,
kun taas Matrix puolestaan tuo huippuluokan matemaatikkoja lähelle Solinoria.

Jäsenille tämä tarkoittaa lisää työelämän kontakteja ja uudenlaisia tapahtumia.
Tänä keväänä vietettiin leffailtaa Solinorin kanssa
ja ensi syksynä järjestetään ihka ensimmäinen Mathathon.
Tästä lisää informaatiota tulossa myöhemmin.

Lisää tietoa Solinorista osoitteessa: https://solinor.fi/
 

 

 

 

Tulevat tapahtumat

 

23.4. Videopeli-ilta
Klo. 18 alkaen rakkaalla Klusterilla. Paikalla tulee olemaan lukuisia Nintendo-konsoleita Super Nintendosta lähtien, eli ilta tulee olemaan edeltäneen Nintendo-illan hengessä vahvasti Nintendo-teemainen, mutta järjestämme myös mahdollisuuden esimerkiksi urheilupelien (NHL tai FIFA) pelaamiseen PS4:llä. Paikalle tuodaan muutamia näyttöjä ja televisioita, jotta mahdollisimman moni pääsee pelaamaan samanaikaisesti. Illan aikana järjestetään myös turnauksia.

28.4. Kymppisuora
KY-mpin järjestämä appro, jossa liidellään 10-sporalla Pikku-Huopalahdesta Apolloon jatkoille. Matlu myy lippuja tapahtumaan Physicumin aulassa ti 21.4. klo. 12-14 ja ke 22.4. klo. 11-13.

29.4. Vappusitsit
Klo. 19.00 alkaen Alina-salissa. Mikäli haluaisit hassutella sitseillä oikein kunnolla tai vappuaaton aattona ei jostain syystä ole vielä tarpeeksi vappumaista tekemistä, niin vappusitsit ovat ratkaisu. Sitsit ovat MIKS:n ja TKO-äly:n järjestämät, mutta muutkin kumpulalaiset voivat (epä)onnekkaasti ilmoittautua mukaan.  

30.4. VAPPUaatto!
Opiskelijoiden vuoden kohokohta koittaa vihdoin! Vappuaattona klo. 12 kokoonnumme Exactumin kattoterassille juomaan kuohuvaa, minkä jälkeen siirrymme A.I. Virtasen aukiolle muiden kumpulalaisten seuraan. Matrix tuo paikalle grillin sekä hotdogeja, mutta myös omia grillattavia kannattaa ottaa mukaan. Viideksi suuntaamme Kauppatorille katsomaan Mantan lakitusta ja tämän jälkeen nautitaan auringonlaskusta Senaatintorin portailla. Ilta huipentuu Vappurehaan Venuessa, jonne pääsee sisään klo. 21 lähtien.

1.5. VAPPUpäivä!
Juhlitaan vappua rennosti Ullanlinnanmäellä auringonpaisteessa. Yhteislähtö palloukoilta klo. 10.

2.5. Darrasitsit
HYK:n ja MaO:n kanssa Alinassa klo. 15.00 sekä jatkot Klusterilla. Parannellaan yhdessä vapun jälkeistä olotilaa.

7.5. AATU '15 
Taas on tullut aika lähteä approilemaan Turkuun, tällä kertaa Akateemisen Aurajokilaivuritutkinnon merkeissä. Lisätietoa osoitteesta http://aatu.fi/

30.5. Seniorisitsit.
Akateemiselta iältään hieman varttuneempia opiskelijoita varten järjestettävät pöytäjuhlat.

 

Lisäksi liikuntavuoro joka torstai klo. 17-18. Tällä viikolla pelataan koripalloa.

 

Hallituksen kokous 9/2015

Seuraava Matrixin hallituksen kokous on tiistaina 5.5 klo 15 Komerossa. Paikalle ovat tervetulleita kaikki Matrixin jäsenet!

 

 

 

  • No labels