• Matematiikan opiskelijaryhmä Matrix ry
  • Helsingin yliopiston matematiikan opiskelijoiden ainejärjestö
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

 

Matematiikan opiskelijaryhmä Matrix ry 

Matematiikan opiskelijaryhmä Matrix ry on Helsingin yliopiston matematiikan opiskelijoiden ainejärjestö. Järjestämme jäsenillemme sekä virkistys- ja vapaa-ajantoimintaa että matematiikan opiskeluun ja työelämään liittyvää toimintaa. Toimimme myös aineemme opiskelijoiden edunvalvojana yliopistolla. 

 

 

Ajankohtaista

 

Matrixin alastonkalenteri 2016

Se on vihdoin täällä - Matrixin Alastonkalenteri 2016!

Matrixin hallitus on tehnyt historiaa julkaisemalla ensimmäisen oman vuosikalenterinsa! Kalenteria voi ostaa kuka tahansa, mutta myynnissä pätevät viidakon lait, eli nopeat syövät hitaat. Kalenteri on varustettu vähäpukeisella matemaatikkokauneudella ja -komeudella tarjotakseen iloa vuoden jokaiselle kuulle. Kalenterin hinta on 10€, ja osa tuotosta lahjoitetaan Punaisen ristin katastrofirahastoon. Ostamalla kalenterin palvelet siis oman mielihyvän lisäksi myös suurempaa hyvää!

Kalentereita myydään seuraavasti:

Keskiviikko 25.11. klo 10-11 @Komero
Maanantai 30.11. klo 11-13. @Physicum
Torstai 3.12. 11-13 @Physicum
Maanantai 7.12. klo 10-12. @Physicum
Tiistai 8.12. klo 13-14. @Komero

Hanki siis jo nyt omasi, tai anna vaikka lahjaksi alastomuutta arvostavalle ystävällesi!

 

 

Lähde mukaan Matrixin toimintaan ensi vuodeksi!

Oletko kiinnostunut tapahtumien järjestämisestä, matematiikan opiskelijoiden edunvalvonnasta, yritysyhteistyöstä tai ylipäänsä Matrixin toiminnasta? Aina loppusyksyisin Matrix kokoontuu valitsemaan aktiivisia toimijoita seuraavalle vuodelle. Jotta toiminta olisi monipuolista myös vuonna 2016, tarvitsemme ahkeria virkailijoita, mahtavia ideoita ja vastuullisia hallituslaisia.
 

Matrixin toiminnasta vastaa hallitus, jollainen valitaan vuodelle 2016 syyskokouksessa 24.11.2015 klo. 17 alkaen Exactumin salissa B120 (luentosalia A111 vastapäätä). Kokous on yhdistyksen kokous, jossa kaikilla Matrix ry:n jäsenillä on ääni- ja puheoikeus sekä oikeus asettua ehdolle hallituksen jäseneksi. Hallitukseen valitaan sääntöjen mukaan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, taloudenhoitaja, 0-6 muuta jäsentä sekä 0-6 varajäsentä ja heidän toimikautensa alkaa vuoden vaihteesta. Tämän lisäksi kokouksessa käsitellään ja hyväksytään toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2016. Syyskokouksessa pääset siis vaikuttamaan ensi vuoden toiminnan päälinjoihin!

Hallituksen lisäksi toimintaa on pyörittämässä joukko ahkeria virkailijoita, jotka puolestaan valitaan joulukuussa uuden hallituksen järjestäytymiskokouksessa, jonka ajankohdasta tulee lisätietoa myöhemmin. Virkailijaksi ryhtymisestä ja erilaisista viroista voit lukea lisää täältä.
 

Kaikki virkailijat ovat aivan tavallisia matrixlaisia, pääasia on, että olet kiinnostunut! Virkailijat perehdytetään vuoden aluksi ja apua saa aina. Mikäli haluaisit tietää jostakin virasta enemmän, voit myös kysyä siitä kyseistä virkaa aiemmin hoitaneelta. Vuoden 2015 aktiivit läydät täältä. Virkailijana on huisin hauskaa, tutustuu uusiin ihmisiin ja oppii paljon uusia asioita. Ansioluettelossa järjestötoiminta näyttää hyvältä ja aktiivisesta toimimisesta voi saada myös opintopisteitä.

Tervetuloa mukaan! 

 

 

HYY:n verenluovutuskampanja!

Kampanja lähestyy loppuaan, joten nyt on loppukirin paikka! Voit vielä luovuttaa 30.11. mennessä, jolloin muista mainita olevasi Matrix ry:stä niin kerrytämme omaa veripottiamme. Huomatkaa, että miehet, jotka kävivät luovuttamassa kampanjan alussa, voivat käydä vielä toisen kerran (smile) Matrix voittoon!

-------------------

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY haastaa tänä syksynä kaikki järjestönsä mukaan verenluovutuskampanjaan. Matrix on tässä ilman muuta mukana! Kampanja on aikavälillä 14.9. - 30.11. ja se toimii myös kilpailuna, sillä HYY palkitsee suurimman verimäärän luovuttaneen järjestön saunavuorolla. Lisäksi Matlu lahjoittaa tiedekunnan sisällä eniten luovuttaneelle järjestölle yllätyspalkinnon. Nyt on aivan mahtava tilaisuus tehdä samaan aikaan todella tärkeää työtä ja kerryttää ainejärjestön katu-uskottavuutta, heheh!

Kaikenlaista lisätietoa kampanjaan liittyen saat osoitteesta juri.gyllstrom@helsinki.fi.

HYYn kampanjasta lisätietoa: https://www.facebook.com/events/1063286543696190/
Verenluovutuksesta yleensä: http://www.veripalvelu.fi/
Sovitko verenluovuttajaksi? Lisätietoa: www.sovinkoluovuttajaksi.fiMatrixilla on ihka ensimmäinen pääyhteistyökumppani, Solinor Oy!

Yhteistyösopimus Solinorin kanssa antaa Matrixille mahdollisuuden tutustua työelämään,
kun taas Matrix puolestaan tuo huippuluokan matemaatikkoja lähelle Solinoria.

Jäsenille tämä tarkoittaa lisää työelämän kontakteja ja uudenlaisia tapahtumia.
Viime keväänä vietettiin leffailtaa Solinorin kanssa
ja tänä syksynä järjestettiin ihka ensimmäinen Mathathon.

Lisää tietoa Solinorista osoitteessa: https://solinor.fi/
 

 

 

Tulevat tapahtumat

30.11. Fuksipikkujoulut
Fukseille ja tuutoreille suunnatut Fuksipikkujoulut järjestetään tänä vuonna taas perinteisesti Klusterilla (Leppäsuonkatu 11, soita ovisummerista Matlu Christina Regina) maanantaina 30.11. klo 18:00 alkaen. Ilta sisältää paljon ohjelmaa, joten kannattaa tulla ajoissa paikalle, jotta ehtii osallistua kaikkeen! Lisäksi syksyn aktiivisimmat fuksit palkitaan Fuksipikkujouluissa, joten kannattaa viimeistään nyt haalia viimeisetkin kohdat täyteen! Muista myös palauttaa passisi Komeroon ilmestyvään laatikkoon 23.-27.11. välillä.

1.12. Futurice-excu
Futurice Oy on suomalainen lähinnä web- ja mobiiliohjelmistoja kehittävä yritys. Se keskittyy palveluliiketoimintana muille yrityksille tehtäviin ohjelmistopalveluihin ja palveluiden ylläpitoon. Excursio alkaa klo 17.00. Luvassa on Futuricen esittely, jokin pienimuotoinen kilpailu ja ruokailu. Muista ilmoittautua 27.11. mennessä!

8.12. Leffaexcu Solinorille
Joulu lähestyy ja Solinor haluaa kutsua parhaat kaverinsa katsomaan jouluhenkistä leffaa sohville! Tälläkään kertaa luvassa ei ole kalvosulkeisia, vaan mukavaa hengailua glögimukien äärellä! Paikalle kannattaa saapua 16.30-17.00 välissä, leffa aloitetaan hieman myöhemmin. Luvassa myös leffaskaba, ruokaa ja uusia tuttavuuksia!

9.12. Pikkujoulut
Jouluun on vielä kuukauden päivät, mutta pikkujoulukausi on nyt täällä. Kisko siis ykköset ylle, kaiva joulumieli piirongin laatikosta tomuttumasta ja suunnista kohti Otaniemeä Matrixin perinteisten Legendaaristen pikkujoulusitsien tähden! Tervetuloa polkaisemaan joulunalusaika käyntiin juhlavalla tavalla ja nauttimaan kotitonttujemme loihtimasta ei-niin-perinteisestä Joulumenusta Pikkujouluja juhlitaan siis perinteisesti sitsaamalla Otaniemessä Servin mökissä eli Smökissä klo. 18. alkaen. Jatkot ovat.

11.12 Excu OP:n pääkonttoriin
Matrix excuilee yhdessä Moodin kanssa OPn pääkonttorissa Vallilassa (Teollisuuskatu 1) pe 11.12. klo 9.30-11.30. Ilmoittautuminen exculle alkaa ke 25.11. klo 12.00!
Ohjelma on suurinpiirtein seuraava:
9.30    verkostoitumista, OP uratarinat, tarjolla pientä aamupalaa
10.30  noin tunnin Vallila-kierros

13.12. Ylioppilaskunnan laulajien joulukonsertti
Matrix lähtee kuuntelemaan ylioppilaskunnan laulajien perinteistä joulukonserttia Kallion kirkkoon sunnuntaina 13.12. klo 20.30. Muista varata lippusi marraskuun loppuun mennessä! Lisätietoja sähköpostissa sekä tapahtuman Facebook-sivuilla: https://www.facebook.com/events/745621322237382/.

14.12. AV-kemulit
Klo. 18 ->

18.12. Joululeffamarathon

 

Muista lisäksi Matrixin liikuntavuoro joka torstai klo. 17-18!

 

Hallituksen kokous 23/2015

Seuraava Matrixin hallituksen kokous on maanantaina 7.12. klo. 16 Komerossa. Paikalle ovat tervetulleita kaikki Matrixin jäsenet!

 

 

 

 

 

 

  • No labels