• Matematiikan opiskelijaryhmä Matrix ry
  • Helsingin yliopiston matematiikan opiskelijoiden ainejärjestö
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

 

Matematiikan opiskelijaryhmä Matrix ry 

Matematiikan opiskelijaryhmä Matrix ry on Helsingin yliopiston matematiikan opiskelijoiden ainejärjestö. Järjestämme jäsenillemme sekä virkistys- ja vapaa-ajantoimintaa että matematiikan opiskeluun ja työelämään liittyvää toimintaa. Toimimme myös aineemme opiskelijoiden edunvalvojana yliopistolla. 

 

 

Ajankohtaista


Uusi opiskelija, tervetuloa mukaan!

Onneksi olkoon uudesta opiskelupaikastasi Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa matematiikalla! Syksysi tulee olemaan mielenkiintoinen ja täynnä tapahtumia, joten henkinen valmistautuminen hauskanpitoon, ystävystymiseen ja mielenkiintoiseen opiskeluun kannattaa aloittaa jo nyt. Matrix on koonnut uudelle opiskelijalle kaiken tärkeän omalle sivulleen, jonne pääset seuraavaa linkkiä seuraamalla: Uudelle opiskelijalle

Matrixin alastonkalenteri 2016

Se on vihdoin täällä - Matrixin Alastonkalenteri 2016!

Matrixin hallitus on tehnyt historiaa julkaisemalla ensimmäisen oman vuosikalenterinsa! Kalenteria voi ostaa Komerosta milloin vain. Kalenteri on varustettu vähäpukeisella matemaatikkokauneudella ja -komeudella tarjotakseen iloa vuoden jokaiselle kuulle. Kalenterin hinta on 10€, ja osa tuotosta lahjoitetaan Punaisen ristin katastrofirahastoon. Ostamalla kalenterin palvelet siis oman mielihyvän lisäksi myös suurempaa hyvää!

Hanki siis jo nyt omasi, tai anna vaikka lahjaksi alastomuutta arvostavalle ystävällesi!

Matrixilla on ihka ensimmäinen pääyhteistyökumppani, Solinor Oy!

Yhteistyösopimus Solinorin kanssa antaa Matrixille mahdollisuuden tutustua työelämään,
kun taas Matrix puolestaan tuo huippuluokan matemaatikkoja lähelle Solinoria.

Jäsenille tämä tarkoittaa lisää työelämän kontakteja ja uudenlaisia tapahtumia.
Viime keväänä vietettiin leffailtaa Solinorin kanssa
ja tänä syksynä järjestettiin ihka ensimmäinen Mathathon.

Lisää tietoa Solinorista osoitteessa: https://solinor.fi/
 

Tulevia tapahtumia

Huutopussikemulit 23.1.

Opiskelut ovat taas alkaneet tämän vuoden osalta, joten on aika aloittaa niiden vältteleminen. Jätkäntappajat haluaa tarjota tässä apuaan huutopussikemuleiden merkeissä!  Tule siis nauttimaan hyvästä seurasta ja näyttämään kuinka hyvin sinä pidät lupauksesi. Asiaan perehtymättömille mainittakoon, että huutopussi on matemaatikoiden rakastama korttipeli, jota pelatessa aika kuluu kuin lentäen. Uudet pelaajat ovat enemmän kuin tervetulleita ja heitä opastetaan mielellään pelin saloihin. Sääntöjä voi halutessaan etukäteen lueskella täällä: Jätkäntappajat

Päiväksi on valikoitunut maanantai 23.1. ja paikkana meillä on tällä kertaa tuttu ja turvallinen Exactumin kolmas kerros. Pelit alkavat neljältä, mutta myöhemminkin voi liittyä seuraan.  Tarjolla on myös herkullista naposteltavaa. Termi ”kemulit” tarkoittaa, että tapahtuma on alkoholiton.

Kyykkätreenit 25.1.

Matrix järjestää kyykkätreenit seuraavan viikon keskiviikkona 25. tammikuuta klo 17:00-19:00 Arabian Urheilukentällä. Kyykkätreeneissä kerrataan lajin sääntöjä ja pelaillaan rennolla meiningillä. Matrix osallistuu myöhemmin Tampereella järjestettäviin Akateemisen kyykän MM-kisoihin helmikuussa, joten kaikki kisoista kiinnostuneet tai muuten vaan kyykästä innostuneet rohkeasti treeneihin mukaan! Yhteislähtö treeneihin on Exactumin ala-aulasta klo 16:30.

Facebookissa on ryhmä tapahtumalle, joten käy ilmoittamassa itsesi mukaan jos haluat osallistua! Näin saamme arvioitua osallistujamäärää etukäteen. Linkki tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1646369348723226/?notif_t=plan_user_joined&notif_id=1484717978448027

Haalarimerkkiompelukemulit 27.1.

Pullottavatko haalarintaskusi ompelemattomia merkkejä?

Tule ompelemaan niitä kiinni porukalla haalarimerkkiompelukemuleihin perjantaina 27.1.2017 klo 16 alkaen Komeroon! Kemulit ovat Matrixin alkoholittomia tapahtumia. Matrix tarjoaa ompelijoille lankaa ja neuloja. Jos et omista haalareita, mutta haluaisit silti ompeluseuraa, olet tervetullut mukaan.

Ompelemisen yhteydessä voit jättää myös ehdotuksia uusista haalarimerkeistä. Paikalle tuodaan kyniä ja paperia sitä varten. Matrix tilannee 2017 aikana uuden satsin haalarimerkkejä, ja parhaat uudet ehdotukset pääsevät valikoimaan!

Ekskursio Juuso-Karhun taidenäyttelyyn 31.1.

Matrix järjestää ekskursion taidegalleria Ruplaan, jossa on käynnissä Juuso-karhun ensinäyttely nimeltä Voimakkaita ja pehmeitä kosketuksia. 
Juuso on karhu, joka asustaa kuusamon suurpetokeskuksessa ja harrastaa maalaamista vanerilevyile lukuisilla eri teniikoilla. Teokset ovat herättäneet globaalia huomiota ja taideteoksia on jo myyty noin 8000 euron edestä.

Tiistaina 31.1. Matrixin kulttuurivastaavat johdattavat mukaanlähteväiset exactumin aulasta klo16 kohteeseen.
Tervetuloa mukaan!

Mitä: Juuso-karhun taidenäyttely
Missä: Taidegalleria Rupla (Helsinginkatu 16), yhteislähtö exactumin aulasta
Milloin: 31.1.2017 klo16

Haalari-iltamat 2.2.

Fuksien haalarit ovat nyt saapuneet, joten koittaa aika korkata ne käyttöön! Korkkaaminen tapahtuu Matrixin perinteisissä haalari-iltamissa juhlien ja laulaen. Kyseessä ovat siis rennot sitsit, joissa pukukoodina toimii mikäpä muukaan kuin haalarilookki. Kiskaisepa siis punaiset unelmat jalkaan ja saavu Alina-saliin 2.2. viettämään ikimuistoinen ilta ja tahrimaan oi niin puhtoiset haalarisi. Lysti kustantaa 5€ napaa kohden, ja ilmoittautuminen tapahtuu Matrixin ilmoitustaululla Exactumin kolmannessa kerroksessa, jonne ilmoittautumislista ilmestyy torstaina 17.1. klo 12:00. Mukaan mahtuneille kilahtaa sähköpostiin maksuohjeet. Sitsien 60 paikasta 45 on varattu fukseille. 

MITÄ: Haalari-iltamat
MILLOIN: 2.2.2017
MISSÄ: Alina-salissa, Mannerheimintie 5A, 3krs. 
MITÄ MAKSAA: 5€

Seuraava hallituksen kokous 13.1.

Matrixin hallituksen kokous perjantaina 13.1. Klusterilla klo 18. Paikalle ovat tervetulleita kaikki Matrixin jäsenet.

Matrixin liikuntavuoro

Matrixilla on liikuntavuoro torstaisin klo 17-18 Kumpulan liikuntakeskuksen Yläsalissa C-lohkossa.

Torstaina 17.1. pelataan lentopalloa.

Matrixin ideapankki

Matrixilla on nykyään myös ideapankki, johon voi käydä lisäämässä vapaasti ideoita, esimerkiksi tapahtumista, teemoista ja muusta.

Linkki ideapankkiin on tässä.

 

 

 

  • No labels